Festival fudbala „Trofej Smederevo 2019“

Članovi našeg kluba, generacija dečaka rođenih 2008. godine, učestvovali su na veoma jakom i prestižnom turniru „Trofej Smederevo 2019“ godina i sa dobrom igrom i lepim uspomenama vraćamo se iz prestonice iz vremena srpske despotovine.

Zagrevanje pred utakmicu i privikavanje na teren

Klub je krenuo sa ispunjavanjem jednog od osnovnih ciljeva ovog proleća, a to je učešće na što više domaćih i međunarodnih turnira za decu svih uzrasnih kategorija. Za početak, prihvatili smo poziv naših sportskih prijatelja iz FK PEtlić Smederevo i uzeli učešće u generaciji dečaka rođenih 2008. i kasnije.

Viši cilj od postizanja uspeha na terenu i ostvarivanja dobrog rezultata bio je sticanje iskustva za naše dečake učešćem na turnirima, na kojima će oni zajedno prolaziti teške i radosne trenutke i postajati tim, celina, što i jeste filozofija našeg kluba – svi smo jedno, MI SMO STAR Zemun.

Timski duh i zajedništvo na prvom mestu: (sleva na desno) Marko Milošević, trener; Marko Kovačević, Andrija Ilić, Luka Arsenić, Nemanja Milnović, Ognjen Mihajlović, Kosta Ranković, Bogdan Božin, Nemanja Stanković, Erik Alizoti i Novak Rajčević

Kada je reč o samom takmičenju, igrali smo u grupi D sa vršnjacima iz FK Napredak (Markovac) i FK Partizan Beograd. Turnir smo otvorili utakmicom sa drugarima iz FK Napredak i uranoj fazi utakmice poveli smo lepim golom Nemanje Stankovića Švabe. Nastavili smo u istom ritmu i stvorili još dve izgledne šanse ali ovog puta nismo uspeli da postignemo pogodak zahvaljujući raspoloženom golmanu protivnika. Nastavak utakmice doneo je izuzetno borbenu i dobru igru naše ekipe, koja je za promašaje kažnjena sa dva brza pogotka i to je, ispostaviće se na kraju, bio i konačan rezultat ove utakmice, Napredak – STAR (2:1).

Drugu utakmicu u grupnoj fazi odigrali smo sa FK Partizan. Ne, mi se nismo uplašili renomiranog protivnika, i ne nije naše momke „sasekao“ rano primljen pogodak. Igrali smo hrabro, odvažno, napadali i stvarali šanse, a najizgledniju je promašio levonogi bombarder Nemanja Stanković. Kako to obično biva, u trenucima najjačih naleta naše ekipe, usledio je „hladan tuš“, pogodak Partizanovog golmana sa celog terena. Nismo klonuli, napustili smo teren uzdignute glave. Čekala nas je utakmica baraža za prolaz u četvtfinale protiv FK Jagodina.

Trk u četvtfinale. Na zagrevanju se videlo – SPREMNI SMO!

Ohrabreni prikazanom igrom u prethodne dve utakmice i nošeni fantastičnom energijom i podrškom naših navijača, znali smo da je sledeća utakmica naša. I bi tako na kraju. Nije dobro počelo, odličan ulazak u utakmicu, ali gol pravo iznenada. Momci iz Jagodine koriste fizičku nadmoć i dolaze do vođstva. Ali… timski duh čini svoje. Ređale su se šanse pred golom Jagodinaca, šutevi naših igrača sa svih strana što je materijalizovano polovinom utakmice, kada posle udarca Marka Kovačevića i odbrane golamana na loptu natrčava Ognjen Mihajlović i pribranom reakcijom šalje je u mrežu i donosi izjednačenje „zvezdicama“. Rešeni da se nađemo u četvrtfinalu nastavili smo da napadamo. Posle sjajne lopte u prostor Bogdana Božina, brzonogi ofanzivac Ognjen Mihajlović matira protivničkog golmana i donosi veliku radost svojim saigračima i navijačima. Do kraja susreta viđena je velika borba, ali veća želja je na kraju pobedila – STAR je u četvrtfinalu.

U utakmici za prolaz među četiri najbolje ekipe sastali smo se sa ekipom FK Mungosi iz Beograda, i na kraju, iako smo pružili jak i dostojan otpor, morali smo da pružimo ruku boljem. Umor je učinio svoje i nije dozvolio našim igračima da budu ravnopravan rival u ovoj utakmici. Motivacija i želja bili su i dalje na visokom nivou, ali smo danak platili nedostatku koncentracije i završili učešće na turniru na kome ćemo učestvovati i u budućnosti uz čestitke domaćinima za organizaciju ovogodišnje manifestacije. Bravo „petlići“, vidimo se dogodine.

Zajednička fotografija trenera i igrača na Smederevskoj tvrđavi

Ostatak sunčanog dan iskoristili smo za obilazak jedne od najvećih ravničarskih tvrđava u Evropi, upoznali smo se sa istorijskim činjenicama o Smederevu, zahvaljujući treneru Marku koji je u stilu iskusnih turističkih vodiča održao sjajno predavanja za naše dečake i njihove roditelje. Pored fudbala, naučili smo nešto novo o istoriji naše zemlje i našeg naroda i kući smo se vratili prepuni lepih utisaka. Kraj dana, zalazak sunca ispratili smo sa zajedničke večere u jednom divnom smederevskom restoranu na obali Dunava.

Osmeh sve govori… Zajedno na zidinama nekadašnje prestonice

U susret novim izazovima i novim iskustvima zahvaljujemo se roditeljima na izuzetnoj podršci koju nam već godinama unazad pružaju.

Do tada, nastavićemo da treniramo mnogo, nastavićemo da radimo jako, jer VOLIMO FUDBAL, jer smo STAR ZEMUN!

Call Now Button