FC Barcelona kamp Srbija – Luka i Sloba bili su naši predstavnici!

„Dobro poznati slogan „Mes que un club“ – istinit je. Fudbalski klub Barselona je „VIŠE OD KLUBA“ – prve su reči našeg trenera Slobe po završetku kampa.


Ovog leta, tačnije od 17. – 21. juna u sportskom centru President u Kovilovu, održan je drugi po redu kamp jednog od najvećih i najtrofejnijih klubova na svetu, kamp FK Barselona. U grupi od preko sto dečaka i devojčica, i deset domaćih trenera našlo se mesta i za dvojicu naših članova – igrača Luku Kačara i trenera Slobodana Miloševića.

Impresioniran sam, zaista. Pre svega velika je čast i obaveza grb na grudima koji sam nosio za vreme kampa. Kada ste deo jednog ovakvog projekta, nikada ne smete zaboraviti da predstavljate jedan od najvećih, verovatno i najveći klub na svetu – Barselonu. Iskustvo koje sam stekao radom sa trenerima iz čuvene „Barsine“ fudbalske škole za mene je neprocenjivo i veoma vredno. Naučio sam toliko toga dobrog i vratio se sa kampa bogatiji, obrazovaniji – prve su reči našeg trenera.

Ništa manje rečiti nisu bili ni roditelji najmlađeg polaznika ovogodišnjeg Barca kampa, našeg izdanka, Luke Kačara:

Kada vidite svoje dete u dresu svetskog fudbalskog velikana, ponos koji u tom trenutku osećate je nemerljiv. Najvažnije nam je bilo da naš sin uživa svakodnevno u treninzima, u druženju sa ostalom decom, da se osamostali i funkcioniše u grupi sa poznatim i manje poznatim drugarima. Utisak je da smo cilj ispunili. Luka je prezadovoljan učešćem i radom sa trenerima i njihovim odnosom prema njemu. Naravno, nadamo se da ćemo uskoro videti i fudbalski napredak. Potrebno je vreme, Luka je, ipak bio najmlađi od svih polaznika – bili su složni i ponosni Lukini roditelji, Kristina i Ilija.

U nastavku razgovora, Sloba je nastavio sa iznošenjem svojih impresija:

Kao što sam rekao na početku razgovora, Barsa je više od kluba. Ona je škola, porodica, sve ono što ti treba da se osećaš lepo i da uživaš. Ja sam se tako osećao. Dao sam sve od sebe da budem profesionalan, da ostvarim lep odnos sa decom i svim kolegama. Mislim da sam uspeo u tome, osećam se zadovoljno, a to je velika stvar – dodao je Sloba.

Uzbuđen i vidno ponosan, nastavio je:

Iskazujem veliku zahvalnost Barsinim trenerima što su uvek bili tu za mene kada mi je bila potrebna pomoć, savet i što su nam nesebično prenosili znanje. Takođe, zahvalio bih se i pozdravio sve moje kolege trenere sa kampa i našeg dragog „operativca“ Jovanu. Bili smo tim. Bili smo sjajni. Nadam se da ćemo imati priliku da ponovo sarađujemo. Za kraj, ogromno hvala gospodinu Miroslavu Radoičiću, direktoru FCB Camp Srbija na šansi koju mi je pružio i omogućio da budem deo ovog fenomenalno organizovanog događaja – nije krio emocije Sloba.

Roditelji Luke Kačara, imali su sve pohvale i dodali su za kraj razgovora:

Veoma nam je drago što smo zajedno sa Lukom bili deo ove lepe fudbalske priče koja je u našem sinu probudila još veću želju za omiljenim sportom, koja je i do sada bila prevelika, s obzirom da je šestogodišnjak. Kada vidite sve njih u istim dresovima, kako slušaju trenere, kako su zainteresovani i vredni, znate da ste učinili pravu stvar za svoje dete. Hvala svima koji su brinuli o Luki i učinili mu boravak na kampu nezaboravnim.

Klub se zahvaljuje Luki Kačaru i treneru Slobi što su bili dobri reprezenti naše škole fudbala i želimo im još puno uspeha u životu i njihovoj igračkoj, odnosno trenerskoj karijeri. Pred njima je lepa budućnost i nadamo se da će im učešće na kampu pomoći u postizanju ciljeva i ostvarenju snova.

Momci, ponosni smo na vas. Ne zaboravite – MI SMO STAR ZEMUN!!!

Call Now Button