Teško je… Ali kada prođe, biće prelepo!

„Ja sam dete. Nedužan sam. Volim igru. Volim fudbal. Volim drugare… Želim bezbrižno detinjstvo. Želim ponovo u školu. U park, u šetnju, na trening. Utakmica me čini srećnim… Iako sam mali znam da mora ovako da bude. Znam da moramo da se čuvamo i vodimo računa o ličnoj higijeni, da se ne razbolimo… Bićemo poslušni i izdržaćemo! Da se moji drugari i ja što pre vratimo u škole i na treninge, poslušajte nas: OSTANITE KOD KUĆE!“

Može li fotografija biti simbol jednog vremena?

Pisali smo toliko puta do sad… Pisali o raznim uspesima, treninzima, ljubavi, drugarstvu, lepoti igre. I nećemo prestati. Pisaćemo. I to još lepše nego ikada pre. Zašto u ovim teškim vremenima za sve? Zato što jedino pozitivnim stavom i razmišljanjem možemo izaći nepobeđeni iz situacije koja nam je nametnuta, izađi jači i ujedinjeni. Izaći spremni da život ispunimo novim uspomenama koje ćemo zajedno graditi kako na terenu, tako i van njega. Sećate se naših uspomena…?

Sećaš li se mala „zvezdice“ pehara i medalja koje su nas usrećile toliko puta? Sećaš li se igranja fudbala „protiv“ roditelja i trenera? I tad si pobedio. Sećaš li se letnjih kampova, uživanja na bazenu, zabave na žurkama, šetnji i utakmica? Zatim, proslava naših rođendana, posetu Deda mraza, posete poznatih fudbalera? Sećaš li se trenutka kada pitaš roditelje: „Mama, koliko još do treninga?“ ili „Tata, koliko imamo sutra utakmica? Ja jedva čekam? A sećaš li se mala „zvezdice“ naših zajedničkih pozdrava posle svakog treninga i svake utakmice? Ah, toliko znakova pitanja, a odgovor je samo jedan: „NE MOGU DA ZABORAVIM. NIKADA!“

Tako je „zvezdice“! Tako je zato što ti znaš šta znači osetiti pravu ljubav. Ljubav od strane drugara, roditelja, navijača, trenera… Moraš da znaš „zvezdice“ da ljubav nije prestala, i nikad neće prestati. Malo smo je stavili na pauzu, ako pauza za ljubav uošte postoji. Ali smo sigurni „zvezdice“ da ti znaš da te svi mi i dalje volimo, da smo posvećeni tebi i tvom uspehu, tvojoj sreći i zadovoljstvu. Ne zaboravi da ni mi nismo zaboravili koja je naša misija i cilj. Pratimo je i znamo da ćemo uspeti. Znamo da ćeš veoma brzo postati „zvezda“, jer si predodređen da budeš šampion. Mi ćemo ti pomoći!

A dok to ne postaneš „zvezdice“, poslušaj našu poruku: „TRENIRAJ I KADA SI SAM. TRENIRAJ U TIŠINI. NEKA TVOJ USPEH NAPRAVI BUKU“. Ne zaboravi da nam nedostaješ, da mislimo na tebe i da jedva čekamo da te gledamo kako se smeješ i slušamo kako postavljaš gomilu pitanja. Jer mi smo tvoji treneri, drugari, braća, roditelji, učitelji, i uvek smo uz tebe! A ti si naš. Deo naše porodice. A porodica je da se voli!

Dragi roditelji, molimo Vas da naše obraćanje pročitate svojoj deci (ukoliko ne znaju da čitaju još uvek). Sada im je podrška svih nas preko potrebna. Učite sa njima više nego ikada. Čitajte im, vežbajte zajedno, motivišite ih… Jer sve će ovo jednom proći! A kad prođe… Naravno, BIĆE PRELEPO!

Starovci, šaljemo Vam sportske pozdrave. Čuvajte se!
Vaš FK STAR Zemun

Call Now Button