POČETAK LEPOG PRIJATELJSTVA – Starovci gostovali na Gradskom stadionu

Biti Zemunac nije stvar krštenice, već stanje duha! Branko Najhold, istoričar

Bez obzira da li nosiš plave ili crvene dresove, Zemunac si i poseban je osećaj. Različite boje ali ista nam je ljubav. Prema fudbalu, prema klubu, prema gradu. Našem Zemunu.

U saradnji sa kolegama iz jedinog zemunskog prvoligaša, FK Zemun, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na gostoprimstvu i čestitamo na organizaciji utakmica, priredili smo deci i roditeljima spektakl igranja utakmice u večernjem terminu, pod reflektorima, na otvorenom…

Snage su odmerili mališani iz generacija 2011 i 2012. i zaista svojim potezima, voljom, borbenošću i energijom pokazali da je zemunski fudbal na pravom putu i da je budućnost „najvažnije sporedne stvari na svetu“ u našem gradu lepa i svetla.

U dve odigrane utakmice viđeno je pregršt šansi, golova, lepih akcija, a na kraju, radovali su se drugari u zeleno-plavim dresovima. Daleko od toga smo nezadovoljni napustili teren. Od nas, jedno veliko bravo za kolege iz FK Zemun na pristupu radu u dečjem fudbalu i potpunom potiskivanju rezultata u drugi plan. Igra pre rezultata u ovom uzrastu mora biti i jeste prevashodni cilj. Bravo Zemunci, veliki pozdrav od Starovaca.

STAROVCI A ZEMUNCI… FUDBAL SPAJA!

Zanimljivost vezana za dva kluba jeste činjenica da su današnji treneri našeg nekada branili boje najvećeg zemunskog kluba. Naime, trener Nenad Slijepčević sa velikim uspehom trenirao je mlađe takmičarske selekcije FK Zemun, i tom prilikom bio prvi trener kolege Miloša Cupaća, kada je ovaj bio igrač. Braća, Marko i Sloba Milošević su izdanci omladinske škole Zemuna čije su boje branili više od 10 godina i ono što znaju o fudbalu, duguju upravo tom klubu.

Mališani rođeni 2012. godine i mlađi šire drugarstvo
Za njih fudbal je zavava i uživanje. Igrači rođeni 2011. sa svojim trenerima

Mi smo Zemunci. Mi smo STAR Zemun!

Call Now Button