Crveni se „Hram“ – Starovci na meču Evropa Lige

Beograd je sinoć bio prestonica fudbalske Evrope.

Utakmica prvog kola grupne faze takmičenja Lige Evropa u kojoj je naš predstavnik, beogradski Partizan odmerio snage sa holandskim AZ Alkmarom još jedan je svojevrsni spektakl, zabeležen retko gde u svetu.

Pored spektakla još jednom se pokazalo da su deca zaista nešto najlepše i najdragocenije, bilo da je u pitanju fudbal ili bilo šta drugo.

Te prijatne, tek na momente prohladne večeri, iz preko 20.000 dečjih grla, čula se graja, vriska, pesma i navijanje za voljeni klub. Naravno, bilo je na stadionu i onih kojima su srcu bliže crvena i bela boja, ali to sada nije važno i nije tema.

Važno je da u Evropskoj kući fudbala (UEFA) još uvek postoje sportski radnici koji umeju da prepoznaju koliko je ovaj sport važan navijačima, naročito najmlađima. Da ovo ipak nije samo sport, puko trčanje za loptom, već deo istorije, kulture, pasija koju niti jedna kazna može sprečiti da se širi. Bravo za UEFA, potez vredan svake pohvale.

Naš klub je prepoznao važnost ovog događaja sa aspekta edukacije i socijalizacije dece, naravno i sa sportskog i odazvao se akciji koja je u potpunosti uspela i prevazišla očekivanja.

Nije bilo mnogo „starovaca“ (ostali opravdano odsutni – imali su trening), ali smo bili primećeni, što zbog opreme sa kojom smo „odudarali“ od ostatka navijača, što zbog frenetičnog navijanja, skakanja i pevanja tokom svih devedeset i kusur minuta. Navijali smo jer znamo da se zabavljamo. Navijali smo jer volimo fudbal. Navijali smo jer znamo šta su prave vrednosti.

Bilo kako bilo, ostavićemo igru i rezultat nekom drugom na razmatranje, nama je bilo lepo i zabavno i nadamo se u budućnosti novim, sličnim akcijama čiji ćemo biti neizostavni deo.

Klub odaje priznanje i zahvaljuje se roditeljima na poverenju i ukazanoj šansi da prenosimo lepe fudbalske manire na njihove mališane uvek i u svakoj prilici. Još jednom – HVALA i pozdrav do nekog novog druženja!

Drugari smo, prijatelji smo, porodica smo – MI SMO STAR ZEMUN!

Svi kao jedan – MI SMO STAR ZEMUN
Simke i Sloba, predstavnici „crno-belog“ tabora našeg trenerskog kadra
Ipak, crvena je boja ljubavi: Đuka, Zorke i Caki – budući šampioni
Crvena i crna ipak mogu zajedno: Spremili smo navijačke rekvizite
FK STAR u jednoj slici: Svi smo ravnopravni
Zagrli druga, drugaricu – oseti energiju koju odaje naša porodica
Nama je osmeh „lajtmotiv“: lepo se osećamo u najlepšoj opremi
Call Now Button