NAŠA NAĐA – kapiten, vođa, simbol kluba

Na prvi pogled, ista je kao i sve svoje vršnjakinje. Dobro, lepo vaspitano i kulturno dete. Mlađa sestra u porodici Savović, ipak, ni izbliza nema interesovanja kao njene drugarice. Naprotiv. Sušta je suprotnost. Devojčice njenog uzrasta, drugarice koje se bave različitim sportovima, ipak su malo drugačije od Nađe. Ili je ona drugačija?! Ili možda nije…?

Ko je zapravo Nađa Savović, jedna obična a sasvim neobična dvanaestogodišnjakinja?! Kada je prvi put kročila na teren i kada smo videli njenu energiju, „glad“ za loptom i pokrete, znali smo istog trenutka da je STAR porodica dobila novog, posebnog člana, koji će u ne tako dalekoj budućnosti, biti predvodnik jednog novog talasa, biti vođa i primer svojim drugarima i drugaricama.

Ona je umiljata, uvek spremna da se našali, igra i smeje. Međutim, njen temperament na terenu, koji smo godinama obuzdavali i nadamo se uspeli u tome, ono je što zapravo krasi našu princezu, našeg kapitena Nađu.

Umela je Nađuša, neretko, da se posvađa sa trenerima, sudijama, navijačima, ali nikada joj takve stvari nismo uzeli za zlo, jer smo i tada znali da je sve to posledica razvoja, rasta, promena, ljubavi prema fudbalu, želje da mu da sve što u ovom trenutku može i ima. Ona je naš kamen temeljac, neko ko ume, zbog svojih fudbalskih veština i možemo reći već sada, slobodno, zbog ljudskih kvaliteta, da jednim osmehom, potezom, rečju, preokrene tok treninga, utakmice pa i celih fudbalskih priprema.

Ona je neko ko se sluša. I od strane igrača i od strane trenera. Neko ko se ne plaši da kaže, pita, suprotstavi se. Ona je neko ko neće propustiti trening zbog zime, ili utakmicu zbog kiše. Ona će svojim ponašanjem davati primer svima oko nje, a koji će okolina povučena kao magnetom, slediti.

Ljudske karakteristike – iskrenost, dobrota, vedar duh, optimizam… Fudbalske – požrtvovanost, borbenost, energija, smisao za igru, samo su neke od stvari koje je izdvajaju u odnosu na druge i zbog čega je zavredela tekst, iako je još uvek mlada (naljutiće se ako napišemo mala).

Draga naša Nađa, nikada ne zaboravi, da ćeš sve u životu napraviti isključivo i samo svojim radom, zalaganjem verom u sebe. Tu pre svega mislimo na životne uspehe, pa tek onda na naš fudbal. Znaj da si omiljena svim trenerima, roditeljima, drugarima. Znaj da ćemo svi, uvek biti tu za tebe, da ćeš uvek moći da računaš na nas… Znaj da sa nama imaš još jednu porodicu, koja te mnogo voli, bori se za tebe i želi ti sve najbolje. Stoga, Nađa, nikada nemoj odustati od svojih snova, planova i ciljeva. Mi smo tu da te podržimo u njima. Ostani kao što si sada – kapiten, vođa, simbol!

Svi smo mi pomalo Nađa… Svi smo mi STAR Zemun!

Ona je zaljubljena u fudbal: Nađa Savović, 12 godina
Oni su porodica: Neša, Stef, NAĐA i Panta
Call Now Button