FK STAR u Kini – nastavak saradnje sa kineskom akademijom

U cilju nastavka saradnje sa Akademijom fudbala Henan Ying iz oblasti Henan, za sajt kluba govori naš trener Nenad Slijepčević koji je imao priliku da se u prethodnih mesec dana upozna sa radom Akademije, koja u svojim redovima broji preko 400 članova, dece i odraslih fudbalera.

Prvi utisak je da je Akademija Henan Ying ozbiljna fudbalska priča na teritoriji najmnogoljudnije zemlje. Za početak, upoznao sam divne, gostoljubive ljude, spremne da u svakom trenutku pruže pomoć, i sa te strane imam samo reči hvale. – rekao je Nenad.

…pa nastavio:

Što se tiče samog rada u Akademiji, istakao bih odlične uslove, počev od terena preko opreme do rekvizita za rad. U Kini se, kao što znamo dosta ulaže u fudbal i to je velika stvar, jer kod njih postoji velika ljubav i zainteresovanost za ovaj sport. Zadovoljan sam učinjenim za vreme svog boravka i nadam se nastavku saradnje naša dva kluba.

Na pitanje da li se u budućnosti može očekivati poseta naših mališana Kini ili obrnuto, Nenad je nastavio istim tonom:

Zašto da ne. To je jedan od ciljeva. Mislim da deca u Kini mogu mnogo od nas da nauče u fudbalskom, a mi od njihove zemlje u organizacionom smislu. Naš klub će prihvatiti sve ideje kako bi napredovao. Svakako, bilo je reči i o odlasku naše najstarije ekipe (u-10) na turnir u Kinu, ali neophodno je da se ispune određeni uslovi. Videćemo, klub će pokušati deci da omogući učešće – jasan je naš trener!

Za sam kraj razgovora, poruka ljubitelja fudbala u dalekoj nam, ali prijateljskoj Kini…

Pre svega poželeo bih im Srećnu Novu godinu i sve najbolje u budućnosti, puno uspeha na svim poljima, naročito na „zelenom tepihu“. Pozdrav za sve moje kolege i prijatelje iz prelepog Henana – zaključio je popularni Neša.

Zahvaljujemo našem sagovorniku, a za kraj podelićemo i malo uspomena iz posete Kini…

Call Now Button