Star Zemun na TC KUP-u | Pilot projekat je USPEO!

Kada polaziš od ideje da ti je najbitnije dečije zdravlje, sreća i pravilno odrastanje, moraš da napraviš dobru priču. Ovo je jedna takva…

Mesec maj 2021. godine, vreme sunčano, preko 400 dečaka i devojčica, lepa fudbalska atmosfera, svi uslovi za lepu fudbalsku predstavu su ispunjeni. I predstava zaista bi lepa, drugačija, posebna. A sve sa ciljem da se napravi nešto jedinstveno, opušteno, bez tereta da se mora pobediti, dati ili odbraniti gol. Upravo tako je bilo na prvom Talent Centar Kupu koji je ove godine održan u Krupnju.

Energija i entuzijazam mladih sportskih radnika iz raznih krajeva naše zemlje rezultirala je formiranjem organizacije pod nazivom TALENT CENTAR – DEČIJI FUDBAL. Organizacija ima za cilj promociju zdravog dečijeg fudbala u kome je fokus isključivo na deci, njihovom zadovoljstvu i ljubavi prema fudbalu i sportu uopšte.

Pod komandnom palicom gospodina Aleksandra Vasiljevića i njegovog tima, sproveden je u delo prvi turnir ovog tipa u Srbiji koji je okupio klubove i škole fudbala iz zemlje i regiona, a na kome je učestvovala i naša škola fudbala – naš STAR ZEMUN!

Kao zagovornici filozofije da fudbal za decu mora da bude zabava, drage volje smo se odazvali i učestvovali u projektu za koji smatramo da je perspektiva i budućnost dečijeg sporta u Srbiji. U Krupanj smo otišli sa ekspedicijom od osamnaest igrača podeljenih u dve ekipe, i preko dvadeset odraslih, odnosno roditelja, pratilaca, trenera…

Obe naše ekipe odigrale su po osam utakmica u kojima smo beležili i pobede i poraze, ali što je mnogo bitnije izvukli smo dobre stvari iz učešća, nagradili mlađe momke da se oprobaju u igri sa starijima i definitivno nismo pogrešili. Turnir nam je pokazao da imamo mnogo, mnogo potencijala, prostora za napredak i uverio nas da je budućnost kluba svetla i da nemamo razloga za brigu, već samo za osmeh i radost.

Hvala svim Starovcima koji su bili tih dana deo naše velike porodice, pružali maksimum u borbi za neki novi fudbal, u borbi za klub, i na kraju kao rezultat turnira, kada se sve sabere i oduzme, svako dete se iz Krupnja vraća sa medaljom oko vrata, svako naše dete je imalo prilike da šutne penal, slobodan udarac. Svako naše dete je shvatilo da rezultat u njihovim godinama zaista NIJE VAŽAN.

Uskoro možemo očekivati nove ovakve ili slične projekte, od kojih će se sigurno jedan organizovati u našem Zemunu i čiji će glavni pokrovitelj biti naš klub pod patronatom Talent Centra.

Fotografije sa turnira možete pogledati na našoj Facebook stranici kao i na našem Instagram profilu.

Naša priča je zdrava! Mi smo STAR Zemun!

Samo na TC KUPU: Suština dečijeg fudbala/sporta u jednoj slici
Uvek deo prave priče: Naš trener Slobodan Milošević, deo je organizacije TALENT CENTAR
Call Now Button