Gde i na koji način organizujemo i sprovodimo treninge?

"Samo igraj, zabavljaj se i uživaj u igri"

Michael Jordan

Mesto i način održavanja treninga

Treninge sprovodimo u balonima sportskog centra "Cvrle" u ulici Jože Šćurle bb u Zemunu (u blizini kbc Bežanijska kosa), i to u periodu septembar - maj. Uslovi za trening su odlični, a tokom cele zime obezbeđeno je grejanje. Za više detalja možete pogledati mapu na kontakt stranici. U radu sa decom koristimo Coerver Coaching metod i kvalitetno odabrane stvari koje prilagođavamo svakoj kategoriji u skladu sa njihovim fiziološkim, biološkim i psihološkim karakteristikama. Takođe, naši treneri se konstantno usavršavaju na polju metodologije rada sa mladim fudbalerima, tj. decom osnovnoškolskog uzrasta, što u velikoj meri olakšava i ubrzava njihov razvoj.

Termini održavanja treninga

Termine treninga smo, takođe, prilagodili deci, imajući u vidu njihov boravak u školi po smenama. Važno nam je da cela grupa bude zajedno na jednom treningu, radi što boljeg upoznavanja i zbližavanja, te stoga treninge organizujemo u sledećim terminima, utorkom, četvrtkom i subotom:

UTORAK:

  • PRVA grupa (početnici) treniraju od 17,00 do 18,00 časova;
  • DRUGA grupa (od 6 do 9 god.) treniraju od 18,00 do 19,00 časova i 
  • TREĆA grupa (od 10 do 12 god.) treniraju od 19,00 do 20,00 časova.

 

ČETVRTAK:

  • PRVA grupa (početnici) treniraju od 17,00 do 18,00 časova;
  • DRUGA grupa (od 6 do 9 god.) treniraju od 18,00 do 19,00 časova i 
  • TREĆA grupa (od 10 do 12 god.) treniraju od 19,00 do 20,00 časova

 

SUBOTA:

  • TREĆA grupa (od 10 do 12 god.) treniraju od 10,00 do 11,00 časova;
  • DRUGA grupa (od 6 do 9 god.) treniraju od 11,00 do 12,00 časova i 
  • PRVA  grupa (početnici) treniraju od 12,00 do 13,00 časova.

 

Kako izgledaju naši treninzi

Budući članovi, spremili smo za vas izgled jednog našeg treninga koje možete pogledati na narednim fotografijama. Ukoliko želite da saznate kako to uživo izgleda, pogledajte našu FOTO ili VIDEO galeriju. 

Vežba 1. - Zabavna igra "hvatalice"

Dva igrača su „lovci“ i imaju zadatak da uhvate ostale igrače samo u određenim zonama (kada se ne nalaze u slobodnoj zoni) i tada uhvaćeni igrači postaju lovci. Igrači koji beže mogu doći u slobodne zone kretanjem u svim pravcima, ali ne smeju napuštati polјe za igru. Pobednik je onaj koji poslednji ostane neuhvaćen. Vežba je zabavnog karaktera i osnovni cilј je da deca raspoložena nastave rad i da se kroz zabavu zagreju. Vežba traje 5 minuta. 

Vežba 2. - Štafeta (koordinacija i brzina)

Igrači su raspoređeni u tri kolone po 6 igrača. Na znak trenera prvi igrač u koloni trči, protrči kroz merdevine, u polјe gde su nasumično postavlјeni mali čunjevi, uzima jedan čunj i vraća ga u svoju kolonu. Sledeći kreće kada prethodni stigne do njega. Pobednik je ekipa koja sakupi najviše čunjeva. Vežba se završava kada se pokupe svi čunjevi Cilj je da se kroz zabavu motivišu za nastavak treninga, kroz usavršavanje motoričkih sposobnosti (koordinacija)

Vežba 3. - Tehnika vođenja i udarca po lopti

Igrači su raspoređeni u dve dijagonalno postavljene kolone. Dva igrača sa loptama kreću istovremeno (po jedan iz svake kolone) i sredinom stopala vode loptu prema prvom velikom čunju. Kod njega odnose loptu dijagonalno u stranu prema zahtevima trenera i tako do kraja terena kada kod poslednjeg čunja urade dribling i zatim šutiraju na gol. Nakon izvršenog šuta igrači odlaze na kraj suprotne kolone i čekaju svoj red. Vežba traje ukupno 20 minuta.

Vežba 4. - Igra na dva gola (fudbal)

Trening se, naravno, završava igrom na dva gola u kojoj učestvuju svi igrači. U zavisnosti od broja dece na treningu, trener prema slobodnoj proceni može napraviti i više od dve ekipe i tako organizovati turnir, jer deca u tom uzrastu vole da se takmiče i pobeđuju. U toku igre trener može zadati određeni zahtev (npr: da igrači ekipe koja napada moraju preći polovinu terena). Na kraju svakog treninga svi igrači šutnu po dva penala.

Call Now Button