Istorija nastanka i razvoja FK STAR. Kako izgledamo danas?

 

Počeci rada

Dana, 24. novembra 2006. godine u Zemunu je počeo sa radom fudbalski klub za decu pod nazivom FK STAR (ime aludira na decu kao buduće zvezde). Osnivači kluba, sada treneri u istom, Nenad Slijepčević i Miloš Mihajlović, započeli su rad sa decom predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta u balonu za mali fudbal koji se nalazi u sklopu Fudbalskog kluba Milutinca, gde su inače bili zaposleni kao treneri omladinaca, odnosno kadeta tog kluba.

FK STAR koncipirao je svoj rad sa decom na bazi rada škole fudbala, sa posebnom pažnjom na razvoj motoričkih sposobnosti kod dece, a osnovni ciljevi bili su njihovo druženje, lepo vaspitanje i socijalizacija, kako bi deca što lakše i brže zavolela bavljenje najpopularnijim ekipnim sportom na svetu – fudbalom.

FK STAR je jedan od nastarijih klubova malog fudbala za decu osnovan na prostorima Zemuna i okoline koji sa puno uspeha postoji i obučava buduće fudbalere, a pre svega dobru decu, već punih 15 godina.


 

Svi treneri FK STAR

Kroz klub je, od njegovog osnivanja, prošlo nekoliko trenera, što iskusnih, što onih koji su „zanat pekli“ i sticali svoje iskustvo radeći sa decom različitog uzrasta u našem klubu. Kao osnivači, u klubu su od njegovog osnivanja radili Nenad Slijepčević i Miloš Mihajlović, treneri koji su se dokazali radeći u beogradskim klubovima, u omladinskom i seniorskom fudbalu. Nakon nekog vremena, klubu pristupa Milan Vasić, kao student Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, koji je kasnije sa uspehom predvodio generaciju dečaka rođenih 2000. i 2001. godine. Godine 2009., na poziv vlasnika kluba, trenerskom timu se pridružuje Slobodan Milošević, u to vreme aktivni igrač seniora FK IMT sa Novog Beograda, u to vreme pomoćni trener u generaciji dečaka rođenih 2002. i 2003. godine.

U leto 2012. godine, njih dvojica sa pomenutim generacijama (spojenim u jednu ekipu) osvajaju prvo mesto na na Memorijalnom turniru „Dragan Mance“, održanom na terenima FK 13. maj iz Zemuna.

Odlaskom Milana Vasića, a istovremeno povećanjem broja polaznika FK STAR, ukazala se potreba za angažovanjem novih trenera i u periodu između 2011. i 2013. godine, klub angažuje dvojicu trenera za rad sa najmlađim uzrastima (U6 i U7), Stefana Dukića i Aleksandra Bogdanovića.

Danas u klubu, pored stalnih trenera, Nenada Slijepčevića, Miloša Mihajlovića i Slobodana Miloševića, rade i mlađe kolege: Predrag Pantić, Marko Milošević, Predrag Simić, Stefan Milošević i Stefan Đukić. Više o njima pogledajte na našoj stranici koja govori o trenerskom kadru Kluba.


 

Oni su naš najveći uspeh i ponos

U jednodecenijskoj istoriji FK STAR, boje kluba nosilo je više od pet stotina dečaka, od koji su mnogi, sada uspešni fudbaleri nastavili su svoj razvojni put, pravdajući svoj fudbalski potencijal. Sa druge strane, nemali broj naših bivših članova sada je uspešan i u drugim sportovima: plivanje, košarka, odbojka, veslanje, itd. Osnovni cilj smo ostvarili – SVI SU ZAVOLELI SPORT!

Oni koji su kod nas „prohodali“, sada sa velikim uspesima brane boje zemunskih klubova, predstavljajući sebe, FK STAR i njihove prve trenere u najboljem svetlu. Nekolicina tih igrača su članovi selekcija FS Beograda u svojoj uzrasnoj kategoriji.

Svoje prve fudbalske korake u našem klubu napravili su igrači koji su pripadali „zlatnoj generaciji“ kluba, dečaci rođeni 2001. godine, a sada nosioci igre pionira FK Zemun: Jovan Oparušić (kapiten), Pavle Damnjanović, Sergej Pavićević i Marko Spišić (član selekcije pionira  FS Beograda).

Godinu dana mlađi predstavnici FK Star, takođe članovi FK Zemun su Mirko Dakić i Nikola Čigoja, član selekcije mlađih pionira FS Beograda, najbolji strelac i jedan od najboljih napadača u svom uzrastu (2002.) na teritoriji Beograda. 

Još mlađi od pomenutih, ali ni po čemu manje talentovani i kvalitetni su golman FK Zemun, Filip Pavićević (2004. godište) i Matija Čavić (2005.), takođe član FK Zemun. Za FK Teleoptik iz Zemuna nastupaju Uroš Fijala (2004.), Milan Radonić i Marko Simović (2005.).

Svi oni su, do sada, napornim radom i upornošću opravdali očekivanja i potvrdili svoj talenat, a FK STAR im želi puno uspeha u karijeri sa željom da ćemo i posle njih iznedriti nekog novog kapitena Jocu, driblera i strelca Čigoju ili komandanta Damnjanovića.


 

FK STAR danas

FK STAR kao jedan od najstarijih klubova ovog tipa u Zemunu, odoleva sveopštoj popularizaciji sportova (tenis, košarka, itd.) i uspeva da održava od 100 do 110 stalnih članova. Redovni smo učesnici lige FSB, Sport Brothers lige u kojima sa odličnim uspehom nastupamo u svih šest uzrasnih kategorija, uvek sa 8 ili 10 ekipa (2009. – 2015.).

Treninge organizujemo u balonu Sportskog centra GEM8, u Zelengorskoj ulici 2b u Zemunu, težeći da deca na njih dolaze puna iščekivanja, a odlaze sa osmehom na licu – srećna i zadovoljna. Stoga, puno pažnje posvećujemo njihovom vaspitanju i lepom ponašanju, kako na terenu, tako i van njega. U klubu danas rade licencirani treneri sa velikim iskustvom u radu sa decom, ali i oni koji iskustvo radeći kod nas stiču,

Pružamo šansu svim budućim trenerima, mladim i zainteresovanim ljudima koji žele da se ostvare u oblasti rada sa mladim fudbalerima i pomažemo im u njihovom daljem napredovanju i usavršavanju.

U godini kada obeležavamo petnaest godina postojanja i rada, sa ponosom možemo reći da smo ostali dosledni sebi i u svaku od tih godina uložili svo naše znanje i ogromnu energiju i posvećenost, trudeći se uvek, da oni koji odlaze (i igrači i treneri) pamte po dobrom, pričaju lepo o nama i uvek nam se rado vraćaju. Prvih petnaest godina je prošlo, nastavićemo da ulažemo još veći trud, jer jedino tako znamo da radimo. 

Boravak u prirodi jedan je od naših ciljeva i filozofije
Sve što smo danas postali, uspeli smo samo ZAJEDNIŠTVOM
Uvek težimo ravnopravnosti i jednobraznosti. U opremi, polovima, veri…
Call Now Button