Pravila ponašanja na treninzima i utakmicama

 

Klupski pravilnik

FK STAR održava treninge tokom cele godine, izuzev u julu i avgustu zbog letnjeg raspusta.

Članarina se plaća za period članstva (tekući mesec), a ne za broj treninga na kojima je polaznik bio.

Plaćanje članarine je do 15. (petnaestog) u tekućem mesecu.

Ukoliko dete nije dolazilo ceo mesec na treninge, plaća polovinu iznosa ukupne članarine. Ako je dete bilo na jednom ili više treninga, plaća članarinu u punom iznosu.

Prisustvo roditelja na treninzima i utakmicama je dozvoljeno uz primereno ponašanje i bez remećenja istih.

Svako dete koje postane član kluba u obavezi je da nabavi klupsku sportsku opremu (majica, šorts, trenerka, dres) koja se može kupiti kod trenera.

Klub pred početak svake sezone organizuje obavezan lekarski pregled za svu decu.

U toku letnjeg raspusta klub organizuje letnji kamp u trajanju od 7 do 10 dana ukoliko postoji dovoljan broj zainteresovanih.

Klub svake sezone učestvuje u dečijim fudbalskim ligama i na turnirima na kojima se učestvovanje plaća posebno, nezavisno od članarine.


Timski pravilnik – TRENING

Svaki član kluba je dužan da dođe na trening najmanje deset minuta pre početka.

Svaki član kluba dolazi na trening u odgovarajućoj klupskoj sportskoj opremi (patike za fudbal, sportske čarape, šorts za trening, klupska majica, u zimskim danima i trenerka i duks, flašica za vodu, peškir)

Pre ulaska na teren skinuti sa sebe nakit, ili bilo šta što može ugroziti sopstvenu bezbednost, i bezbednost ostalih članova u toku treninga.

U slučaju kašnjenja na trening, ranijeg napuštanja treninga ili privremenog napuštanja terena obavezno se javiti treneru grupe.

Svi članovi kluba koji svojim ponašanjem ili na neki drugi način ometaju rad i ugrožavaju ostale članove, biće opomenuti ili odstranjeni sa treninga u slučaju ponavljanja prekršaja.


Timski pravilnik – UTAKMICA

Na utakmicu se dolazi najmanje dvadeset minuta pre početka utakmice (radi zagrevanja i pripreme ekipe), u vreme, i na mesto dogovoreno sa trenerom.

Igrači dolaze na utakmicu u opremi predviđenoj za utakmice (patike, takmičarski dres, šorts, štucne, flašica za vodu, peškir) ili u beloj majici, ukoliko još uvek nisu nabavili dres.

Svaki član kluba koji je dužan da se javi treneru (na treningu, pozivom ili porukom) u slučaju da neće moći da se pojavi na utakmici, kako bi se našla adekvatna zamena i popunio broj igrača potrebnih za utakmicu.

U slučaju kašnjenja na utakmicu, ranijeg ili privremenog naputanja utakmice, javiti se treneru.

Svi članovi koji su propustili trening ili iz nekog drugog razloga nisu informisani o vremenu i mestu odigravanja utakmice, dužni su da se o tome informišu kod trenera.

Svako nepoštovanje bilo kog od navedenih pravila biće sankcionisano od strane trenera.