Kod nas su počeli, sada su odrasli i uspešni

"Talenat ne eksplodira u 25. godini. Dobar igrač je dobar od rane mladosti."

Johann Cruyff

Jovan Oparušić

Ime i prezime: Jovan Oparušić

Datum rođenja: 16. maj 2001.

Klub: FK Zemun

Mesto u timu: zadnji vezni

Igrač sa izuzetnom tehnikom i nogom i glavom. Služi se sa obe noge u igri. Veoma požrtvovan i borben, u svako trenutku oseća pripadnost timu i daje sve za njegov uspeh. Krasi ga izuzetan smisao za igru i pregled igre na kome bi mu pozavideli mnogo stariji fudbaleri. Smiren u izvanrednim situacijama i sklon preuzimanju odgovornosti.Kapiten, vođa na terenu u svakom smislu i u svakoj situaciji, ali i momak za primer van terena. Rođeni je takmičar i pobednik. Još kao dete imao je sve odlike pravog profesionalca, što je kasnije i dokazao. Ipak, njegova glavna odlika i pokretač je nemerljiva ljubav prema fudbalu! 

Ime i prezime: Pavle Damnjanović

Datum rođenja: 29. maj 2001.

Klub: FK Zemun

Mesto u timu: odbrambeni igrač (centralni bek)

Iako je pre fudbala trenirao košarku, to mu nije smetalo da se za kratko vreme nametne kao jedan od nosilaca igre našeg kluba i kao neko bez koga se naša odbrana ne bi mogla zamisliti. Sa njim u timu svi se osećaju sigurnije i igraju sa više samopuzdanja, a za to je zaslužna njegova ogromna energija i "borbenost do fanatizma" koja ga je krasila i na treninzima i na utakmicama, jer nije pravio razliku. Uvek je skoncentrisan i željan rada i novih znanja. Zadovljstvo je trenirati ga i imati u ekipi takvog momka. Neospornu borbenost upotpunili su odlična igra glavom, besprekorna procena igre i izuzetna taktička obučenost. Odlična pas igra davali su njegovoj igri poseban ton i sigurnost ekipi, a golmani su se plašili njegove razorne desnice. Krhke građe, ali bez izgubljenog duela.

Jovan Oparušić
Jovan Oparušić

Ime i prezime: Nikola Čigoja

Datum rođenja: 11. septembar 2002.

Klub: FK Zemun

Mesto u timu: levi bočni napadač

Najbolji igrač u generaciji 2002. godišta i jedan od najboljih igrača i najboljih izdanaka našeg kluba. Igrač sa istančanim osećajem za gol. Neigranje defanzive uvek je uspeo da nadomesti izvanrednom igrom u napadu i velikim brojem postignutih golova i osvajanjem nagrada na turnirima posvećenim najboljem strelcu. Još kao mali, pokazao je izuzetan potencijal i već tada ovladao je osnovnim tehničkim veštinama i na pravi način razvio, fenomenalne, urođene motoričke sposobnosti. Odlaskom iz kluba nastavio je tamo gde je stao. Ostao je dribler, i golgeter i u klubu za koji nastupa i u odabranoj selekciji Fudbalskog saveza Beograda u svojoj kategoriji. Talenat koji je opravdao očekivanja.

Ime i prezime: Marko Spišić

Datum rođenja: 29. maj 2001.

Klub: FK Zemun

Mesto u timu: bočni vezni igrač

Igrač koji se oduvek isticao prefinjenom tehnikom i lucidnošću u igri, takav je ostao i do danas. Rođeni dribler i odličan individualac. Brzina i agresivnost su mu neke od osnovnih karakteristika. Marljivim radom daleko će dogurati.

Jovan Oparušić

Ime i prezime: Sergej Pavićević

Datum rođenja: 26. jun 2001.

Klub: FK Zemun

Mesto u timu: napadač

Od kada je postao naš član skrenuo je pažnju na sebe svojom izuzetnom hitrinom i brzim trčanjem sa loptom. Jako dobra koordinacija pokreta i tehnika koja je uvek pratila njegov potencijal napravili su od njega vrsnog bočnog napadača i prodornog igrača čije su centaršuteve naši napadači pretvarali u golove. Ne uvek poslušan i pomalo svojeglav situacije na terenu rešavao je sa lakoćom na samo njemu svojstvene, atipične načine. Podjednako dobro se snalazio kako u odbrani tako i u napadu. Nisu mu strana ni uklizavanja i izbijanja lopte, ni skokovi i udarci lopte glavom. Još uvek verujemo u njega.