Svoje voli, tuđe poštuj – posetili smo stadione „večitih rivala“

Retki su stanovnici naše države koji će se izjasniti da ne navijaju ni za jednog od dva najveća sportska društva i ujedno i dva najveća i najtrofejnija fudbalska kluba u Srbiji. Sa ciljem da edukujemo naše najmlađe, organizovali smo posetu stadionima FK Crvena zvezda i FK Partizan. Nadamo se da smo naučili nešto novo…

Ukoliko umeš na pravi način, iskreno i svim srcem da voliš omiljeni klub, umećeš i da poštuješ klub, istoriju, uspehe i navijače rivala, za koji navijaju tvoji drugari, članovi porodice, možda i tvoji roditelji. Zato smo tu. Da naučimo prave vrednosti – SVOJE VOLI, TUĐE POŠTUJ!

U sklopu akcije u kojoj imamo za cilj da naučimo naše mališane kako se voli i poštuje, obišli smo, za početak stadion „Rajko Mitić“, dom fudbalera Crvene zvezde i obišli spomenik Prvoj „Zvezdinoj zvezdi“, čije ime nosi stadion. Zatim, u pratnji kustosa, gospodina Trkulje, obišli smo velelepni muzej našeg najtrofejnijeg kluba, videli veliki broj izloženih trofeja, između ostalih i trofej namenjen šampionu Evrope i sveta iz 1992. godine. Fotografisali smo se u trofejnoj sali i u loži stadiona na zapadnoj tribini stadiona.

U nastavku izleta, posetili smo i stadion FK Partizan i upoznali se sa istorijom kluba, osvojenim trofejima, učešćima u međunarodnim takmičenjima i naparavili lepe uspomene iz trofejne sale i sa stadiona u vidu fotografija. Ostaje žal što nismo kročili na teren, s obzirom da su u toku radovi na rekonstrukciji terena, ali ko zna, možda će neko od naših članova u budućnosti zaigrati na nekom od naša dva najveća stadiona.

Pre svega, iskazujemo veliku zahvalnost našim domaćinima iz FK Crvena zvezda i FK Partizan, na ljubaznosti i gostoprimstvu, kao i na pozivu da budemo deo utakmica njihovih klubova u budućnosti. Rado ćemo se odazvati. Dalje, hvala deci i roditeljima koji su učestvovali u poseti, i nadamo se da ćemo u narednom periodu uživati u sličnim akcijama u organizaciji našeg kluba.

Kako smo se proveli pogledajte u našoj galeriji ili na fotografijama u nastavku.

Mi znamo šta su prave vrednosti – MI SMO STAR ZEMUN!

Call Now Button