REČ PRIJATELJA – STAR Zemun u očima kolega

Kada radiš pošteno, imaš izgrađen identitet, sistem i filozofiju, ne možeš ostati neprimećen. U nastavku slede reči o snazi naše prepoznatljivosti. Našu školu fudbala opisao je gospodin Aleksandar Vasiljević, kolega iz Akademije RAĐ Krupanj i idejni tvorac platforme Talent Centar – dečiji fudbal, kome se ovom prilikom neizmerno zahvaljujemo. Uživajte…

„Talent Centar je organizacija koja je nastala posle četiri godine istraživanja u oblasti dečijeg i omladinskog fudbala u Srbiji i regionu. Grupa mladih sportskih stručnjaka je identifikovala sve potencijale, probleme i interesovanja aktera dečijeg fudbala, dece, trenera, škola fudbala, roditelјa…

Na osnovu toga kreirali smo projekat koji kroz inovativne aktivnosti želi da unapredi, promoviše i razvija dečiji fudbal.

Kada smo tragali za idealnim modelima škole fudbala, kako bi taj model predstavili i promovisali u cilјu pozitivnih promena, nažalost, nismo je našli u Srbiji. Ne postoji škola koja u svim segmentima može da bude primer dobre prakse. Ali smo u moru različitih tipova škola fudbal pronašli nekoliko koje su najbliže „idealnom“. Jedna od njih je zemunski Star.

Star nije najbolјa škola. Oni nemaju najviše članova, nemaju najbolјe uslove za rad, nemaju najbolјe rezultate, nemaju najviše trenera, nemaju najviše aktivnosti niti najlepšu sportsku opremu. Ali imaju nešto što nema velika većina škola fudbala. Imaju zdravu „porodičnu“ priču i jasno odrećen cilј prema kome idu.

Ova škola ima moredan program rada zasnovan na savremenim standardima i metodologijama. Program koji na najbolјi mogući način objedinjuje predan rad, zabavu i edukaciju. Kvalitetan trenerski kadar koga odlukuje stručnost, sistematičnost,  kreativnost, kolegijalnost i najvažnije ambicioznost i maksimalna posvećenost koja daje garanciju za uspšnu realizaciju onoga što je misija i vizija škole. Sve to pokriveno je marketringom za koji moramo priznati da je najbolјi. Marketing aktivnostima koje su ispred vremena, inovativne i takve da su predmet kopije mnogih drugih škola koje bi želele da budu prepoznate i imaju imidž kakav su izgradili starovci.

Na svakoj njihovoj utakmici, treningu, zabavnom okuplјanju, kampu, objavlјenoj fotografiji ili videu na društvenim mrežama… može da se oseti sreća i zadovolјstvo dece i njihovih roditelјa. Star je postao mesto za zabavu, druženje,  intelektualni i motorički razvoj dece kao i za uspešan početak građenja njihove sportske karijere.

Iza njih je 14 godina traganja za najuspešnijim putevima uspeha, godine učenja na svojim i tuđim greškama, godine sticanja iskustva u radu sa decom, godine eksperimentisanja, inovacija, jačanja kadra, ispravlјanja i dopune planova. Sve sa cilјem da budu ono što su zamislili daleke 2006. godine, drugačije i što je moguće lepše mesto za svako, za fudbal zainteresovano, dete.

Na tom putu su u Staru rasli i razvijali se, danas uspešni fudbaleri i perspektivni igrači koji čekaju vrhunac karijere. Zajedno sa njima, rasli su budući priznati i uspešni  lekari, doktori nauka, profesori, advokati, biznismeni… pre svega, zdrava, vaspitana i obrazovana deca.

Upravo je to ono zbog čega je Star poseban i jedan od najbolјih. Nije  to slučajno, to je plod onoga što su radili i stvarali do danas.

Nјima marketing više nije potreban, zadovolјstvo i sreća njihovih članova se brže širi po gradu nego fotografije na fejsbuku.

Srećan 14. rođendan, malo drugačijoj, školi fudbala.“

Aleksandar Vasilјević
Akademija Rađ/Talent Centar – dečiji fudbal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Call Now Button